Synonymerna.se logotyp

Synonymer till dum

Synonymer till dum

Engelsk översättning av dum

  • (barnord) nasty, naughty

Närmeord till dum

Ord som innehåller eller liknar dum: acidum, acidum acetylsalicylicum, acidum ascorbicum, acidum boricum, acidum citricum, acidum hydrochloricum, acidum lactaticum, acidum nitricum, acidum sulphuricum, acidum uricum

Mer information om dum

Vi har totalt 38 synonymer till dum, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för dum, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet dum

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet dum i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dum synonymt med både ointelligent och obegåvad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)