Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till absurd

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till absurd.


Vad betyder absurd

Sett till sina synonymer betyder absurd ungefär helkonstig eller knäpp, men är även synonymt med exempelvis "sjuk" och "orimlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till absurd. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av absurd samt en engelsk översättning.


Böjningar av absurd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet absurd.


Motsatsord till absurd

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till absurd.

förnuftig, logisk, vettig


Engelsk översättning av absurd

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet absurd.


Närmeord till absurd

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar absurd.


Mer information om absurd

Andra sätt att lära sig mer kring vad absurd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för absurd samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av absurd för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till absurd, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om absurd

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för absurd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är absurd synonymt med både helkonstig och knäpp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förnuftig en antonym till absurd.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.