Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till taskig

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till taskig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder taskig

Sett till sina synonymer betyder taskig ungefär illvillig eller grym, men är även synonymt med exempelvis "elak" och "tarvlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till taskig. Vår databas innehåller även tre böjningar av taskig, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av taskig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet taskig.


Engelsk översättning av taskig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet taskig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "taskig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet taskig förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till taskig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar taskig.


Mer information om taskig

Andra sätt att lära sig mer kring vad taskig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av taskig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om taskig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för taskig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är taskig synonymt med både illvillig och grym, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.