Synonymerna.se logotyp

Synonymer till abderitisk

 

Synonymer till abderitisk

Vad betyder abderitisk?

Ordet har sitt ursprung efter staden Abdera, en grekisk stad där invånarna hade namn om sig att vara enfaldiga.

Texten uppdaterades senast 2019-03-14

Antonymer (motsatsord) till abderitisk

Engelsk översättning av abderitisk

  • abderian

Sökvolym på internet för abderitisk

Sökvolymen för abderitisk är ca. 170 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 170 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om abderitisk

Vi har totalt tre synonymer till abderitisk, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för abderitisk, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet abderitisk

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet abderitisk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abderitisk synonymt med både dum och enfaldig och dum, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är salomonisk en antonym till abderitisk.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)