Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rata

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till rata.


Vad betyder rata

Sett till sina synonymer betyder rata ungefär avvisa eller förkasta, men är även synonymt med exempelvis "nobba" och "avslå". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rata. Vår databas innehåller även sex böjningar av rata, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av rata

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet rata.


Engelsk översättning av rata

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet rata.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rata" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rata förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är räta


Närmeord till rata

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar rata. Här kommer de tio första.


Mer information om rata

Andra sätt att lära sig mer kring vad rata betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rata är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rata

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för rata i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 4
  • Ordets poäng i WordFeud: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rata synonymt med både avvisa och förkasta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.