Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till känneteckna

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till känneteckna.


Vad betyder känneteckna

Sett till sina synonymer betyder känneteckna ungefär karaktärisera eller karakterisera, men är även synonymt med exempelvis "prägla" och "beteckna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till känneteckna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet känneteckna kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för känneteckna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet känneteckna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. För att känneteckna det intransitiva subjektet tillfogas ett enklitiskt personligt pronomen i absolutiv.  
 2. Dessutom tillfogas oftast ett enklitiskt pronomen till det transitiva verbet för att känneteckna det direkta objektet.  
 3. Begreppet har kommit att känneteckna den radikalfeministiska synen att samhällsordningen är sådan att män överordnas kvinnor.  
 4. Vid transitiva verb står däremot transitivitetsmarkeringen -u- efter stammen, och följande ändelser används för att känneteckna det transitiva subjektet (ergativ):.  
 5. Samtidigt har den unge kungen beskrivits som mycket skarpsynt och för att ha ärvt sin mors givmildhet, vilka var karaktärsdrag som skulle känneteckna honom under resten av hans liv.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av känneteckna

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet känneteckna.


Närmeord till känneteckna

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar känneteckna.


Mer information om känneteckna

Andra sätt att lära sig mer kring vad känneteckna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av känneteckna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om känneteckna

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för känneteckna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är känneteckna synonymt med både karaktärisera och karakterisera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.