Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ökning

Här nedanför hittar du samtliga trettiotvå synonymer till ökning fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder ökning

Sett till sina synonymer betyder ökning ungefär stigning eller acceleration, men är även synonymt med exempelvis "höja" och "tillväxt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ökning. Vår databas innehåller även fjorton motsatsord, sju böjningar av ökning, fem exempelmeningar på hur ordet ökning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ökning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ökning.


Motsatsord till ökning

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ökning.

avta, minska, minskning, avtagande, förminskas, försvagas, avtagning, reduktion, reducering, inskränkning, nedskärning, rabatt, avdrag, nedsättning


Exempelmeningar för ökning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ökning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Discgolf blir allt mer populärt i Gävleborg och inte minst ser man en ökning bland kvinnliga utövare.  
 2. Åtal har väckts i liknande fall tidigare, men hos åklagarkammaren i Falun ser man nu en tydlig ökning.  
 3. Det har blivit en ökning av affärerna mellan Indien och Sverige, säger Ann Linde (S), utrikesminister.  
 4. Danmark har den senaste tiden noterat en ökning av antalet smittade av covid-19 på flera håll i landet.  
 5. Jag tror att vi kommer att se en ökning av våld, framförallt mot svarta transkvinnor och även mot barn.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ökning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ökning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ökning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ökning förekommer det i genomsnitt ca. 10 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är okning


Närmeord till ökning

I vår databas över ord finns 17 ord som innehåller eller liknar ökning. Här kommer de tio första.


Mer information om ökning

Andra sätt att lära sig mer kring vad ökning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ökning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ökning

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ökning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ökning synonymt med både stigning och acceleration, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är avta en antonym till ökning.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.