Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ökning

 

Synonymer till ökning

Engelsk översättning av ökning

  • increase

Sökvolym på internet för ökning

Sökvolymen för ökning är ca. 10 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 10 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är okning

Mer information om ökning

Vi har totalt sexton synonymer till ökning, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för ökning, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad ökning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ökning. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ökning samt även hur man stavar till ökning. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ökning eller en mer djupgående förklaring av ökning egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ökning är att leta efter antonymer till ökning, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om ökning

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ökning i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till ökning

Ord som innehåller eller liknar ökning: blodkärlsundersökning, bokning, bröstcancerundersökning, eftersökning, enkätundersökning, fartökning, grundlig undersökning, hastighetsökning, indirekt rökning, inkrökning, intervjuundersökning, krökning, läkarundersökning med provtagning, nagelkrökning, njurbäckenundersökning


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ökning synonymt med både stigning och acceleration, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)