Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stigning

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till stigning.


Vad betyder stigning

Sett till sina synonymer betyder stigning ungefär ökning eller uppåtgående, men är även synonymt med exempelvis "uppgång" och "höjning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stigning. Vår databas innehåller även sju böjningar av stigning samt fem exempelmeningar på hur ordet stigning kan användas i en mening.


Böjningar av stigning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stigning.


Exempelmeningar för stigning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stigning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Signalen såg ut att vara en skarp stigning av framåtspritt ljus av våglängden 3,6 cm nära ringens apsis.  
 2. På ungefär en halvmeters stigning (0,26 till 0,77 m) blir det en decimeter mindre vid 1,5 grad än vid två.  
 3. Variabel stigning innebär att man med hjälp av hydraulik kan vrida propellerbladen i deras fästen på propelleraxeln.  
 4. Sockeln behövde minska i höjd på grund av gatans stigning från bottenvåningen vid hörnet till en allt djupare källare.  
 5. Maskinbordet i en manuell fräsmaskin, kan förflyttas i tre riktningar med hjälp av trapetsgängade axlar, oftast med fem mm stigning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till stigning

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar stigning.


Mer information om stigning

Andra sätt att lära sig mer kring vad stigning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stigning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stigning

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för stigning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stigning synonymt med både ökning och uppåtgående, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.