Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tillströmning

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till tillströmning.


Vad betyder tillströmning

Sett till sina synonymer betyder tillströmning ungefär flöde eller inflöde, men är även synonymt med exempelvis "deltagande" och "framvällande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tillströmning. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet tillströmning kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till tillströmning

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till tillströmning.

utflöde, utströmning, ström, avlopp


Exempelmeningar för tillströmning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tillströmning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I vallokalen i Deje Kulturhus har man haft en jämn tillströmning av personer som velat lägga sin röst i kyrkovalet.  
 2. Även mot slutet av 1990-talet medförde politisk oro och ekonomisk nedgång i Zimbabwe en tillströmning till Botswana.  
 3. Men det är meningslöst, eller åtminstone konstigt, att fråga hur en tillströmning i upptagandet av glutaminsyra i hippocampus känns.  
 4. Bygget kommer att medföra att vägnät och kraftverksledningar dras genom naturreservatet, och en tillströmning av människor i de mest orörda delarna.  
 5. Schweiz etablerade sig under 1800-talet som ett nytt centrum för klocktillverkning, efter en tillströmning av hugenotter som var erkänt duktiga hantverkare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tillströmning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tillströmning.


Närmeord till tillströmning

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar tillströmning.


Mer information om tillströmning

Andra sätt att lära sig mer kring vad tillströmning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tillströmning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tillströmning

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för tillströmning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tillströmning synonymt med både flöde och inflöde, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är utflöde en antonym till tillströmning.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.