Synonymerna.se logotyp

Synonymer till acceleration

 

Synonymer till acceleration

Antonymer (motsatsord) till acceleration

Engelsk översättning av acceleration

  • acceleration

Exempelmeningar för acceleration

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet acceleration kan användas.

  1. Den acceleration som har kunnat ses sedan det misslyckade kuppförsöket saknar motstycke genom hela den turkiska historian.
  2. När man talar om acceleration menar man oftast den fysikaliska storhet som anger förändring av hastighet per tidsenhet.
  3. Det var den tyske sociologen Harmut Rosa som tog upp fenomenet social acceleration, och pekade på dess validitet i just detta sammanhang.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om acceleration

Vi har totalt sju synonymer till acceleration, samt två antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för acceleration, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda acceleration i en mening.

Data om ordet acceleration

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet acceleration i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 27
  • Ordets poäng i Betapet: 29
  • Ordets poäng i WordFeud: 28

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av acceleration

acceleration synonym
andra ord för acceleration
acceleration betyder
exempel acceleration
acceleration förklaring
definition acceleration
acceleration i en mening
stavning acceleration
acceleration annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är acceleration synonymt med både fartökning och ökning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är deceleration en antonym till acceleration.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)