Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uppgång

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till uppgång fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder uppgång

Sett till sina synonymer betyder uppgång ungefär stigande eller stigning, men är även synonymt med exempelvis "uppsving" och "höjning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppgång. Vår databas innehåller även sju böjningar av uppgång, fem exempelmeningar på hur ordet uppgång kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uppgång

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uppgång.


Exempelmeningar för uppgång

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppgång kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag tror att vi kommer att se en uppgång i smittan nu när vi samlas igen i våra ordinära aktiviteter.  
 2. Stockholmsbörsen inledde med en uppgång på tisdagen, men den mattades av och börsen stängde svagt ned.  
 3. Dagen före vintersolståndet så är riktningen vid uppgång 139° (sydost) och vid nedgång 220° (sydväst).  
 4. -Jag tror att vi kommer att se en uppgång i smittan nu när vi samlas igen i våra ordinära aktiviteter.  
 5. En vallokalsundersökning på onsdagskvällen ger VVD 35 mandat en uppgång med två jämfört med valet 2017.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppgång

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppgång.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppgång" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppgång förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppgång

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar uppgång.


Mer information om uppgång

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppgång betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppgång är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppgång

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för uppgång i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppgång synonymt med både stigande och stigning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.