Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till svår att uppfatta

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till svår att uppfatta fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder svår att uppfatta

Sett till sina synonymer betyder svår att uppfatta ungefär dunkel eller oklar, men är även synonymt med exempelvis "otydlig" och "inte klar eller synlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till svår att uppfatta. Vår databas innehåller även nio motsatsord.


Motsatsord till svår att uppfatta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till svår att uppfatta.

tydlig, klar, distinkt, påtaglig, tydligt märkbar, avgjord, bestämd, otvetydig, utpräglad


Mer information om svår att uppfatta

Andra sätt att lära sig mer kring vad svår att uppfatta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för svår att uppfatta samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av svår att uppfatta för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till svår att uppfatta, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om svår att uppfatta

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är svår att uppfatta synonymt med både dunkel och oklar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är tydlig en antonym till svår att uppfatta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.