Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till diffus

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till diffus.


Vad betyder diffus

Sett till sina synonymer betyder diffus ungefär vag eller oklar, men är även synonymt med exempelvis "otydlig" och "odefinierbar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till diffus. Vår databas innehåller även tre böjningar av diffus, fem exempelmeningar på hur ordet diffus kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av diffus

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet diffus.


Exempelmeningar för diffus

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet diffus kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En spiralarm är en lång, diffus böjd formation bestående av miljarder stjärnor, som utgår från galaxens centrum.  
 2. Definitionsgränsen mellan en trädgårdsstad och ett vanligt småstuge- eller villaområde kan ibland vara något diffus.  
 3. Två dagar efter olyckan kom en uppdatering kring tillståndet för Bianchi, som sade att han hade drabbats av diffus axonal skada.  
 4. Denna metod brukar kallas ”grunddemokrati”, men termen är diffus; den har drag av direkt demokrati och gräsrotsdemokrati, men innebörden kan variera.  
 5. Dunungarna har ett kontrastrikt strimmigt huvud och bröst i vitt och svart, och juvenilen har ett strimmigt ansikte, diffus mörk hjässa, ljust röd hals och mycket gult på näbben.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av diffus

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet diffus.


Närmeord till diffus

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar diffus.


Mer information om diffus

Andra sätt att lära sig mer kring vad diffus betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av diffus är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om diffus

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för diffus i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är diffus synonymt med både vag och oklar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.