Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till okänslig

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till okänslig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder okänslig

Sett till sina synonymer betyder okänslig ungefär kall eller råbarkad, men är även synonymt med exempelvis "hjärtlös" och "avtrubbad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till okänslig. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av okänslig, två exempelmeningar på hur ordet okänslig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av okänslig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet okänslig.


Motsatsord till okänslig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till okänslig.

känslig, mottaglig, ömtålig, sensibel


Exempelmeningar för okänslig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet okänslig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag ber om ursäkt om mina uttalanden får mig att framstå som okänslig ochrespektlös gentemot mina kollegor, skriver han i ett uttalande.  
  2. Han har inte tagit ansvar för sina handlingar, vilket förstärker vår uppfattning att han är en kall, beräknande och okänslig man som enbart bryr sig om sig själv”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av okänslig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet okänslig.


Närmeord till okänslig

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar okänslig.


Mer information om okänslig

Andra sätt att lära sig mer kring vad okänslig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av okänslig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om okänslig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för okänslig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är okänslig synonymt med både kall och råbarkad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är känslig en antonym till okänslig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.