Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till råbarkad

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till råbarkad.


Vad betyder råbarkad

Sett till sina synonymer betyder råbarkad ungefär brutal eller grov, men är även synonymt med exempelvis "okänslig" och "hård". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till råbarkad. Vår databas innehåller även två böjningar av råbarkad, en exempelmeningar på hur ordet råbarkad kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av råbarkad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet råbarkad.


Exempelmeningar för råbarkad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet råbarkad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den franske ambassadören Jean Antoine de Mesmes d'Avaux rapporterade till Paris att Piper var en råbarkad och obildad person som nått sin ställning hos kungen på grund av sitt förakt för den gamla adeln.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av råbarkad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet råbarkad.


Närmeord till råbarkad

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar råbarkad.


Mer information om råbarkad

Andra sätt att lära sig mer kring vad råbarkad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av råbarkad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om råbarkad

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för råbarkad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är råbarkad synonymt med både brutal och grov, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.