Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slö

Här nedanför hittar du samtliga trettiotvå synonymer till slö fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder slö

Sett till sina synonymer betyder slö ungefär ovass eller lat, men är även synonymt med exempelvis "loj" och "seg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slö. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av slö, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av slö

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet slö.


Motsatsord till slö

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till slö.

energisk, handlingskraftig, ihärdig, arbetsam


Engelsk översättning av slö

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet slö.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "slö" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet slö förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till slö

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar slö.


Mer information om slö

Andra sätt att lära sig mer kring vad slö betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för slö samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av slö för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till slö, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om slö

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för slö i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slö synonymt med både ovass och lat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är energisk en antonym till slö.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.