Synonymerna.se logotyp

Synonymer till klumpig

 

Synonymer till klumpig

Engelsk översättning av klumpig

  • (om föremål "stor och otymplig"; bildligt även "ofin, taktlös") clumsy

Sökvolym på internet för klumpig

Sökvolymen för klumpig är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om klumpig

Vi har totalt sex synonymer till klumpig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för klumpig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad klumpig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till klumpig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för klumpig samt även hur man stavar till klumpig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av klumpig eller en mer djupgående förklaring av klumpig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till klumpig är att leta efter antonymer till klumpig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om klumpig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för klumpig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Närmeord till klumpig

Ord som innehåller eller liknar klumpig: begå ett klumpigt misstag, bilda klumpar, hopklumpning, ihopklumpad, ihopklumpade, ihopklumpning, klump, klumpa, klumpa ihop, klumpa sig, klumpeduns, klumpfot, klumpig och illasittande


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klumpig synonymt med både valhänt och klantig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)