Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till inställa

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till inställa.


Vad betyder inställa

Sett till sina synonymer betyder inställa ungefär inhibera eller avblåsa, men är även synonymt med exempelvis "annullera" och "återkalla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till inställa. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet inställa kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Motsatsord till inställa

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till inställa.

fortsätta, återuppta, komma vidare, fullfölja


Exempelmeningar för inställa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet inställa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I april 1534 ombads More inställa sig inför en kommission och svära en ed att efterkomma den nya tronföljdslagen.  
 2. Ex-presidenten får dock inte lämna Tyskland utan åklagarens tillåtelse och måste inställa sig hos polisen en gång i veckan.  
 3. Efter förhör lät dock kungen ärendet falla, och kort tid efteråt lät han Bellman inställa sig varje vecka för underhållning.  
 4. Samma dag som företaget fick Åslings besked hölls en bolagsstämma där styrelsen meddelade att man beslutat inställa betalningarna.  
 5. För den norska 6:e divisionen betydde detta att man tvingades inställa motståndet och överge Narvik trots att man inte besegrats i strid.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av inställa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet inställa.


Närmeord till inställa

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar inställa.


Mer information om inställa

Andra sätt att lära sig mer kring vad inställa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av inställa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om inställa

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för inställa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är inställa synonymt med både inhibera och avblåsa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är fortsätta en antonym till inställa.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.