Synonymerna.se logotyp

Synonymer till döda

 

Synonymer till döda

Engelsk översättning av döda

  • (bildligt "undantränga") kill

Sökvolym på internet för döda

Sökvolymen för döda är ca. 5400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 5400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om döda

Vi har totalt tolv synonymer till döda, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för döda, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet döda

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet döda i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till döda

Ord som innehåller eller liknar döda: bakteriedödande, bakteriedödande medel, barmhärtighetsdödande, dödad, dödande, dödare, glädjedödare, läran om utdöda djur, oavsiktligt dödande, över min döda kropp

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av döda

döda synonym
andra ord för döda
döda betyder
exempel döda
döda förklaring
definition döda
döda i en mening
stavning döda
döda annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är döda synonymt med både ha ihjäl och ta av daga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)