Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skjuta upp

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till skjuta upp fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder skjuta upp

Sett till sina synonymer betyder skjuta upp ungefär anstå eller åsidosätta, men är även synonymt med exempelvis "avskaffa" och "bordlägga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skjuta upp. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet skjuta upp kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för skjuta upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skjuta upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En av de sista knäckfrågorna, om handeln med utsläppsrätter, väljer man att skjuta upp till nästa år.  
  2. Lösningen blev till sist att skjuta upp beslutet till FN:s nästa klimatmöte som hålls i Chile nästa år.  
  3. Indien planerar även ytterligare obemannade missioner och planerar att skjuta upp Chandrayaan II är 2013.  
  4. I helgen nåddes en överenskommelse om att skjuta upp utfrågningen i utbyte mot vittnesmål bakom stängda dörrar.  
  5. Samtidigt som kritiken från kustbevakningen blev känd beslutade presidenten att skjuta upp sitt tal till nationen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skjuta upp

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen skjuta upp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "skjuta upp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen skjuta upp förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till skjuta upp

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar skjuta upp.


Mer information om skjuta upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad skjuta upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skjuta upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skjuta upp

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skjuta upp synonymt med både anstå och åsidosätta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.