Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avskaffa

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till avskaffa.


Vad betyder avskaffa

Sett till sina synonymer betyder avskaffa ungefär slopa eller upphäva, men är även synonymt med exempelvis "avlägsna" och "dra in". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avskaffa. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet avskaffa kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till avskaffa

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avskaffa.

inrätta, etablera, grunda


Exempelmeningar för avskaffa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avskaffa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En majoritet i stortinget röstade tre gånger för att avskaffa märket, men möttes av ett kunglig veto.  
 2. Iran manas även att släppa andra politiska fångar och inleda processen mot att avskaffa dödsstraffet.  
 3. Varför ska vi avskaffa det för att någon som inte bor här ser djuren som karismatiska och älskansvärda?  
 4. Vid ett ja till att avskaffa skrivningen får sedan parlamentet möjlighet att utforma en ny lagstiftning.  
 5. Istället borde man avskaffa den enskilda trädgården och skapa parker där alla hade tillträde, menade han.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avskaffa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avskaffa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avskaffa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avskaffa förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avskaffa

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar avskaffa.


Mer information om avskaffa

Andra sätt att lära sig mer kring vad avskaffa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avskaffa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avskaffa

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avskaffa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avskaffa synonymt med både slopa och upphäva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inrätta en antonym till avskaffa.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.