Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till entydig

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till entydig.


Vad betyder entydig

Sett till sina synonymer betyder entydig ungefär otvetydig eller klar, men är även synonymt med exempelvis "klar och tveklös" och "ren". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till entydig. Vår databas innehåller även fem motsatsord, två böjningar av entydig, tre exempelmeningar på hur ordet entydig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av entydig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet entydig.


Motsatsord till entydig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till entydig.

tvetydig, dubbeltydig, dubbelbottnad, tvivelaktig, osäker


Exempelmeningar för entydig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet entydig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Stockholms skärgårds avgränsning är inte entydig, och flera olika definitioner och avgränsningar förekommer.  
  2. Brandes var påverkad av Friedrich Nietzsches syn på att det råder en entydig relation mellan författaren och dennes verk.  
  3. En mer entydig indelning utgörs av de ordinarie sjökorten och båtsportkorten över Stockholms skärgård som bland annat utges av Sjöfartsverket.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av entydig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet entydig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "entydig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet entydig förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till entydig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar entydig.


Mer information om entydig

Andra sätt att lära sig mer kring vad entydig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av entydig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om entydig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för entydig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är entydig synonymt med både otvetydig och klar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är tvetydig en antonym till entydig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.