Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till självklar

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till självklar fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder självklar

Sett till sina synonymer betyder självklar ungefär odiskutabel eller klockren, men är även synonymt med exempelvis "given" och "solklar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till självklar. Vår databas innehåller även tre böjningar av självklar, fem exempelmeningar på hur ordet självklar kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av självklar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet självklar.


Exempelmeningar för självklar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet självklar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Marcus har varit en viktig spelare för laget och en självklar ledare i gruppen, säger Janne Andersson.  
 2. För 1600-talets herremän var slottsparken en självklar del av representationsmiljön för viktiga besökare.  
 3. En självklar del av kartellernas propagandamaskin är spridandet av bilder och filmklipp på sociala medier.  
 4. Dessutom saknar den animerade filmen idag en egen festival och ingår därför som en självklar del av FIGUR.  
 5. Necronomicon har i dag blivit en lika självklar komponent i skräckgenren som pentagram, vampyrer och demoner.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av självklar

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet självklar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "självklar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet självklar förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till självklar

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar självklar.


Mer information om självklar

Andra sätt att lära sig mer kring vad självklar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av självklar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om självklar

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för självklar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 24
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är självklar synonymt med både odiskutabel och klockren, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.