Synonymerna.se logotyp

Synonymer till självklar

 

Synonymer till självklar

Engelsk översättning av självklar

  • natural, obvious, (self-)evident

Närmeord till självklar

Ord som innehåller eller liknar självklar: fråga med självklart svar, självklar följd, självklar följdsats, självklar grundsats, självklarhet, självklart, självklart påstående

Sökvolym på internet för självklar

Sökvolymen för självklar är ca. 110 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 110 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om självklar

Vi har totalt nio synonymer till självklar, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för självklar, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet självklar

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet självklar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är självklar synonymt med både odiskutabel och klockren, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)