Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till solklar

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till solklar.


Vad betyder solklar

Sett till sina synonymer betyder solklar ungefär påtaglig eller självklar, men är även synonymt med exempelvis "uppenbar" och "naturligtvis". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till solklar. Vår databas innehåller även tre böjningar av solklar, fem exempelmeningar på hur ordet solklar kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av solklar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet solklar.


Exempelmeningar för solklar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet solklar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är solklar offside, det finns inte så mycket mer att säga om det, säger Astrit Selmani till SVT Sport.  
 2. Jag har inte haft någon solklar träning på den nivå som jag velat, men jag tycker att det borde ha blivit bättre än såhär, säger hon.  
 3. Någon solklar arvtagare finns inte trots att Rysslands påfallande maktkoncentration lämnar en relativt lite grupp att hämta en väntad arvinge ur.  
 4. Vi ska ha en solklar straff, domaren faller för publiktrycket och jag tycker att vi är det bättre laget, säger han till Discovery+ och fortsätter:.  
 5. Regimen påstår fortfarande att landet inte haft ett enda fall av covid-19, men omvärlden är skeptisk till vad som framstår som en solklar underdrift.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av solklar

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet solklar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "solklar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet solklar förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om solklar

Andra sätt att lära sig mer kring vad solklar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av solklar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om solklar

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för solklar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är solklar synonymt med både påtaglig och självklar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.