Synonymerna.se logotyp

Synonymer till kontakt

Synonymer till kontakt

Engelsk översättning av kontakt

  • socket, [electrical] outlet, extension

Närmeord till kontakt

Ord som innehåller eller liknar kontakt: elkontakt, kontakta, kontaktnät, kontamination, kontaminera, kontaminerad, kontaminerade, kontaminerades

Mer information om kontakt

Vi har totalt 12 synonymer till kontakt, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för kontakt, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet kontakt

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet kontakt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kontakt synonymt med både vägguttag samt förbindelse, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)