Synonymerna.se logotyp

Synonymer till meritokrati

 

Synonymer till meritokrati

Vad betyder meritokrati?

Meritokrati syftar till den ideologi eller det statsskick som anser att en individs lön och sociala status skall bero på vad hen åstadkommer i samhället. Skillnaden mot en aristokrati är att i meritokratin är det meriter, kunskap, skicklighet och färdighet som avgör en persons förmåga till socialt avancemang.

Texten uppdaterades senast 2016-08-21

Sökvolym på internet för meritokrati

Sökvolymen för meritokrati är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om meritokrati

Vi har totalt en synonym till meritokrati, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för meritokrati inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet meritokrati

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet meritokrati i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är elitsamhälle synonymt med meritokrati, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)