Synonymerna.se logotyp

Synonymer till bagatellisera

 

Synonymer till bagatellisera

Antonymer (motsatsord) till bagatellisera

Engelsk översättning av bagatellisera

  • minimize, downplay

Närmeord till bagatellisera

Ord som innehåller eller liknar bagatellisera: bagatelliserad, bagatelliserar, bagatelliserat

Mer information om bagatellisera

Vi har totalt fyra synonymer till bagatellisera, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för bagatellisera, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet bagatellisera

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet bagatellisera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bagatellisera synonymt med både avfärda som oviktigt och förringa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är överdriva en antonym till bagatellisera.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)