Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ihärdig

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till ihärdig.


Vad betyder ihärdig

Sett till sina synonymer betyder ihärdig ungefär nitisk eller oförtruten, men är även synonymt med exempelvis "envis" och "flitig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ihärdig. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av ihärdig, tre exempelmeningar på hur ordet ihärdig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ihärdig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ihärdig.


Motsatsord till ihärdig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ihärdig.

slarvig, vårdslös, letargisk, dvallik, slö, apatisk


Exempelmeningar för ihärdig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ihärdig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. År 1889 träffade Yeats Maud Gonne som då var 23 år, väntade ett ansenligt arv, och var en ihärdig nationalist.  
  2. Stark och ihärdig ensamhetskänsla präglar den vanliga sorgebilden under första året efter förlust av make/maka.  
  3. Rekordhöga temperaturer och ihärdig torka kombinerat med ett område som är både avlägset och svårt att komma åt har gjort bränderna svåra att kontrollera.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ihärdig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ihärdig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ihärdig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ihärdig förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ihärdig

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar ihärdig.


Mer information om ihärdig

Andra sätt att lära sig mer kring vad ihärdig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ihärdig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ihärdig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ihärdig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ihärdig synonymt med både nitisk och oförtruten, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är slarvig en antonym till ihärdig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.