Synonymerna.se logotyp

Synonymer till företagsam

 

Synonymer till företagsam

Engelsk översättning av företagsam

  • enterprising

Sökvolym på internet för företagsam

Sökvolymen för företagsam är ca. 390 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 390 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om företagsam

Vi har totalt fyra synonymer till företagsam, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för företagsam, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet företagsam

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet företagsam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Närmeord till företagsam

Ord som innehåller eller liknar företagsam: djärv och företagsam, företags samhällsansvar, företagsamhet, företagsamma, företagsamt, företagsinternt utbildad, företagsmodell, oföretagsam

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av företagsam

företagsam synonym
andra ord för företagsam
företagsam betyder
exempel företagsam
företagsam förklaring
definition företagsam
företagsam i en mening
stavning företagsam
företagsam annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är företagsam synonymt med både driftig och flitig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)