Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till mani

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till mani.


Vad betyder mani

Sett till sina synonymer betyder mani ungefär dille eller fix idé, men är även synonymt med exempelvis "fluga" och "mania". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mani. Vår databas innehåller även sju böjningar av mani, fem exempelmeningar på hur ordet mani kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av mani

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet mani.


Exempelmeningar för mani

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mani kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vissa personer är deprimerade men sällan maniska, medan andra mestadels upplever mani eller hypomani.  
 2. Han själv menade att melankoli och mani var två skilda sjukdomar men att symtomen och behandlingen var likartade.  
 3. Detta ska visa att av vin i lagom mängder mår man bättre, men i för stora mängder leder det till katastrofal mani.  
 4. Ämnet är understuderat men forskning indikerar också att Omega-3 bara hjälper förebyggande mot depression, inte mani.  
 5. Han har erkänt sig skyldig och det här har blivit som en mani för honom, säger hans försvarsadvokat Gunhild Lærum till TV2.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av mani

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet mani.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "mani" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet mani förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till mani

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar mani. Här kommer de tio första.


Mer information om mani

Andra sätt att lära sig mer kring vad mani betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mani är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mani

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för mani i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mani synonymt med både dille och fix idé, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.