Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till granskning

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till granskning fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder granskning

Sett till sina synonymer betyder granskning ungefär inspektion eller besiktning, men är även synonymt med exempelvis "kontroll" och "test". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till granskning. Vår databas innehåller även sju böjningar av granskning, fem exempelmeningar på hur ordet granskning kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av granskning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet granskning.


Exempelmeningar för granskning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet granskning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Örebro kommuns egna granskning av Berggården konstaterar en rad brister bland annat inom bemanningen.  
 2. Idag presenterade Åtvidabergs kommun en fördjupad granskning av en privat utförare inom äldreomsorgen.  
 3. Massakern satte plötsligt Burnhams regering under intensiv utländsk granskning, framför allt från USA.  
 4. Moderaterna ser väldigt allvarligt på säkerheten på förvaren, och uppgifterna från Uppdrag granskning.  
 5. Se hela vår granskning om bröderna från Malmö som bluffat till sig miljonavtal i fyra skånska kommuner.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av granskning

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet granskning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "granskning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet granskning förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till granskning

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar granskning.


Mer information om granskning

Andra sätt att lära sig mer kring vad granskning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av granskning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om granskning

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för granskning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är granskning synonymt med både inspektion och besiktning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.