Synonymerna.se logotyp

Synonymer till trist

 

Synonymer till trist

Engelsk översättning av trist

  • dismal, dreary

Sökvolym på internet för trist

Sökvolymen för trist är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om trist

Vi har totalt nio synonymer till trist, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för trist, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet trist

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet trist i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Närmeord till trist

Ord som innehåller eller liknar trist: Allmänna Svenska Elektriska Aktiebolaget, anthriscus sylvestris, asymmetrisk, barservitris, belletrist, bisektris, dra på trissor, egocentrisk, egocentriskt, elektrisk chock, elektrisk spänning, elektrisk ström, elektrisk urladdning, etisk antropocentrism, excentrisk, geriatrisk psykiatri, industrisafari, industrisightseeing, inte symmetrisk

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av trist

trist synonym
andra ord för trist
trist betyder
exempel trist
trist förklaring
definition trist
trist i en mening
stavning trist
trist annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är trist synonymt med både tråkigt och tråkig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)