Synonymerna.se logotyp

Synonymer till värdig

 

Synonymer till värdig

Engelsk översättning av värdig

  • dignified

Sökvolym på internet för värdig

Sökvolymen för värdig är ca. 90 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 90 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om värdig

Vi har totalt tre synonymer till värdig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för värdig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad värdig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till värdig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för värdig samt även hur man stavar till värdig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av värdig eller en mer djupgående förklaring av värdig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till värdig är att leta efter antonymer till värdig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om värdig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för värdig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till värdig

Ord som innehåller eller liknar värdig: bevärdiga, fullvärdig, fullvärdigt, giltig och trovärdig, likvärdig, likvärdiga, likvärdighet, likvärdigt, manlig flygvärdinna, märkvärdig, mindervärdighet, trovärdig


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är värdig synonymt med både nobel och ståndsmässig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)