Synonymerna.se logotyp

Synonymer till korrekt

 

Synonymer till korrekt

Antonymer (motsatsord) till korrekt

Engelsk översättning av korrekt

  • (om mänskligt uppträdande "hövlig") correct

Sökvolym på internet för korrekt

Sökvolymen för korrekt är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om korrekt

Vi har totalt arton synonymer till korrekt, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för korrekt, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet korrekt

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet korrekt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till korrekt

Ord som innehåller eller liknar korrekt: ej korrekt, inkorrekt, korrekta, korrekthet

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av korrekt

korrekt synonym
andra ord för korrekt
korrekt betyder
exempel korrekt
korrekt förklaring
definition korrekt
korrekt i en mening
stavning korrekt
korrekt annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är korrekt synonymt med både riktigt och sann, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inkorrekt en antonym till korrekt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)