Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till säker

Här nedanför hittar du samtliga trettio synonymer till säker.


Vad betyder säker

Sett till sina synonymer betyder säker ungefär riskfri eller viss, men är även synonymt med exempelvis "tillförlitlig" och "bestämd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till säker. Vår databas innehåller även tre böjningar av säker.


Böjningar av säker

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet säker.


Närmeord till säker

I vår databas över ord finns 21 ord som innehåller eller liknar säker. Här kommer de tio första.


Mer information om säker

Andra sätt att lära sig mer kring vad säker betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för säker samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av säker för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till säker, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om säker

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för säker i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är säker synonymt med både riskfri och viss, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.