Synonymerna.se logotyp

Synonymer till hjälpsam

 

Synonymer till hjälpsam

Engelsk översättning av hjälpsam

  • helpful

Sökvolym på internet för hjälpsam

Sökvolymen för hjälpsam är ca. 590 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 590 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om hjälpsam

Vi har totalt fem synonymer till hjälpsam, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för hjälpsam, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad hjälpsam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till hjälpsam. Exempelvis kan man söka efter andra ord för hjälpsam samt även hur man stavar till hjälpsam. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av hjälpsam eller en mer djupgående förklaring av hjälpsam egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till hjälpsam är att leta efter antonymer till hjälpsam, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om hjälpsam

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för hjälpsam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Närmeord till hjälpsam

Ord som innehåller eller liknar hjälpsam: artig och hjälpsam, hjälps, hjalpsam, hjälpsam medmänniska, internationellt hjälpspråk, ohjälpsam


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hjälpsam synonymt med både behjälplig och beredvillig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)