Synonymerna.se logotyp

Synonymer till blid

 

Synonymer till blid

Engelsk översättning av blid

  • mild, gentle, soft

Mer information om blid

Vi har totalt sju synonymer till blid, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för blid, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet blid

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet blid i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till blid

Ord som innehåller eller liknar blid: blida, blidka, blidka, blidkad, blidkat, blidväder, hålla med i syfte att blidka, inte se med blida ögon på, oblid

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av blid

blid synonym
andra ord för blid
blid betyder
exempel blid
blid förklaring
definition blid
blid i en mening
stavning blid
blid annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är blid synonymt med både vänlig och snäll, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)