Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uttrycklig

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till uttrycklig.


Vad betyder uttrycklig

Sett till sina synonymer betyder uttrycklig ungefär tydlig eller absolut, men är även synonymt med exempelvis "bestämd" och "direkt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uttrycklig. Vår databas innehåller även tre böjningar av uttrycklig, två exempelmeningar på hur ordet uttrycklig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av uttrycklig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uttrycklig.


Exempelmeningar för uttrycklig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uttrycklig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Förutom de större filosofiska resonemangen framlägger Wollstonecraft också en uttrycklig utbildningsplan.  
  2. Attacken på arabernas monopol på det religiösa ledarskapet för islam var uttrycklig i kharijiternas lära och berberna över hela Maghreb reste sig i revolt mot arabisk dominans.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uttrycklig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uttrycklig.


Närmeord till uttrycklig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar uttrycklig.


Mer information om uttrycklig

Andra sätt att lära sig mer kring vad uttrycklig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uttrycklig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uttrycklig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för uttrycklig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 29
  • Ordets poäng i Betapet: 31
  • Ordets poäng i WordFeud: 30

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uttrycklig synonymt med både tydlig och absolut, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.