Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slut

Här nedanför hittar du samtliga fyrtioen synonymer till slut fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder slut

Sett till sina synonymer betyder slut ungefär trött eller upphöra, men är även synonymt med exempelvis "ända" och "ände". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slut. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet slut kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till slut

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till slut.

början, begynnelse, inledning


Exempelmeningar för slut

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slut kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I tre år stannade han i Sydafrika, sedan reste han till Java och Sri Lanka och nådde till slut Japan.  
 2. Till slut upptäcker Rachel att Ross har ljugit och får honom att gå med på att annullera äktenskapet.  
 3. Om ingen hjälte överlever eller hinner ta sig ut ur borgen vid spelet slut förlorar samtliga spelare.  
 4. Tillståndet försämrades och armen behövde till slut amputeras och nu anmäls ärendet enligt lex Maria.  
 5. Det krävs färre arbetare, och det som blir kvar, när kolet tar slut, är ett naket landskap utan skog.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av slut

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet slut.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "slut" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet slut förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till slut

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar slut.


Mer information om slut

Andra sätt att lära sig mer kring vad slut betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av slut är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om slut

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för slut i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slut synonymt med både trött och upphöra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är början en antonym till slut.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.