Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till obror

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till obror fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder obror

Att vara obror innebär att vara taskig på ett sätt som en bror inte skulle vara, att till exempel inte ställa upp för en vän så som en sann bror alltid gör.

Ordet obror var en del av nyordslistan 2015 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder obror ungefär elak eller okamratlig, men är även synonymt med exempelvis "oschyst" och "taskig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till obror. Vår databas innehåller även flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Engelsk översättning av obror

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet obror.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "obror" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet obror förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till obror

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar obror.


Mer information om obror

Andra sätt att lära sig mer kring vad obror betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för obror samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av obror för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till obror, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om obror

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för obror i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är obror synonymt med både elak och okamratlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.