Synonymerna.se logotyp

Synonymer till exa

 

Synonymer till exa

räkneprefix
E

Vad betyder exa?

En triljon är räkneordet för talet 1 000 000 000 000 000 000, eller i potensform \(10^{18}\). Vanligen brukar man använda prefixet exa (E) för att benämna tal med storleksordning en triljon, t.ex. 1 EB = 1 exabyte = \(10^{18}\) byte.

Texten uppdaterades senast 2016-08-15

Sökvolym på internet för exa

Sökvolymen för exa är ca. 390 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 390 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är exå

Mer information om exa

Vi har totalt tre synonymer till exa, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för exa inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet exa

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för ordet exa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till exa

Ord som innehåller eller liknar exa: adnexa, alexanderhugg, avancerad examen, avlägga doktorsexamen, bedriva studier för doktorsexamen, bli mycket exalterad, exakt, exakt avbild av originalet, exakthet, exalterad, examination

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av exa

exa synonym
andra ord för exa
exa betyder
exempel exa
exa förklaring
definition exa
exa i en mening
stavning exa
exa annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är exa synonymt med både triljon och triljonprefix, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)