Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till misstänksam

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till misstänksam.


Vad betyder misstänksam

Sett till sina synonymer betyder misstänksam ungefär skeptisk eller misstrogen, men är även synonymt med exempelvis "tveksam". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till misstänksam. Vår databas innehåller även tre böjningar av misstänksam, fem exempelmeningar på hur ordet misstänksam kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av misstänksam

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet misstänksam.


Exempelmeningar för misstänksam

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet misstänksam kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Batman är dock misstänksam eftersom Joker gav upp ovanligt lätt, och tror att han har något annat i kikaren.  
 2. Den brasilianska regeringen var misstänksam mot utländska investeringar, särskilt i Amazonas, och erbjöd föga hjälp.  
 3. Leontes blir misstänksam när Hermione lyckas så lätt och tror att hon varit otrogen och det blivande barnet en oäkting.  
 4. USA startade via en revolution och en frihetskamp, det finns en lång tendens att vara misstänksam mot statsmaken, säger Trägårdh.  
 5. Han hade inte lätt att uttrycka sig och blev därför mycket misstänksam mot medier, vilket ofta ledde till att han fick dålig kritik.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av misstänksam

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet misstänksam.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "misstänksam" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet misstänksam förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till misstänksam

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar misstänksam.


Mer information om misstänksam

Andra sätt att lära sig mer kring vad misstänksam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av misstänksam är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om misstänksam

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för misstänksam i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är misstänksam synonymt med både skeptisk och misstrogen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.