Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skäl

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till skäl.


Vad betyder skäl

Sett till sina synonymer betyder skäl ungefär anledning eller fog, men är även synonymt med exempelvis "motiv" och "orsak". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skäl. Vår databas innehåller även fem böjningar av skäl samt fyra exempelmeningar på hur ordet skäl kan användas i en mening.


Böjningar av skäl

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skäl.


Exempelmeningar för skäl

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skäl kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ett skäl som ibland framförs är att det inte skulle gå att rapportera begripligt utan namns nämnande.  
  2. Därefter var det Italien för hela slanten och Wales hade av uppenbara skäl svårt att skapa någonting.  
  3. Enligt nyhetsbyrån Reuters har nu Kryjstsina Tsimanouskaja beviljats asyl i Polen av humanitära skäl.  
  4. För att göra ändringar i området så krävs det särskilda skäl som länsstyrelsen kan ge tillstånd till.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till skäl

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar skäl.


Mer information om skäl

Andra sätt att lära sig mer kring vad skäl betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skäl är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skäl

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för skäl i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skäl synonymt med både anledning och fog, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.