Synonymerna.se logotyp

Synonymer till grund

 

Synonymer till grund

Engelsk översättning av grund

  • shoal, sandbar, reef

Sökvolym på internet för grund

Sökvolymen för grund är ca. 2900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om grund

Vi har totalt tjugotvå synonymer till grund, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för grund, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet grund

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet grund i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till grund

Ord som innehåller eller liknar grund: avgrund, bakgrund, begrunda, begrundan, begrundande, berggrund, bevekelsegrund, bli grundlurad, djup begrundan, djupt begrundande, förgrund, förgrundsgestalt, första grunder

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av grund

grund synonym
andra ord för grund
grund betyder
exempel grund
grund förklaring
definition grund
grund i en mening
stavning grund
grund annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grund synonymt med både bas och fundament, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)