Synonymerna.se logotyp

Synonymer till samling

 

Synonymer till samling

Engelsk översättning av samling

  • gathering, collection

Sökvolym på internet för samling

Sökvolymen för samling är ca. 720 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 720 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om samling

Vi har totalt sexton synonymer till samling, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för samling, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet samling

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet samling i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till samling

Ord som innehåller eller liknar samling: ansamling, ansamling av sand, ansamling av var, boksamling, diktsamling, en samling fartyg, faktainsamling, folksamling, församling, hopsamling, ihopsatt samling texter, konstsamling, kyrkligt församlingsmöte, pengainsamling i kyrkan

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av samling

samling synonym
andra ord för samling
samling betyder
exempel samling
samling förklaring
definition samling
samling i en mening
stavning samling
samling annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är samling synonymt med både hop och grupp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)