Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ansvarsfull

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till ansvarsfull.


Vad betyder ansvarsfull

Sett till sina synonymer betyder ansvarsfull ungefär ansvarig eller ansvarskännande, men är även synonymt med exempelvis "ansvarstagande" och "eftertänksam". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ansvarsfull. Vår databas innehåller även tre böjningar av ansvarsfull, fem exempelmeningar på hur ordet ansvarsfull kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ansvarsfull

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ansvarsfull.


Exempelmeningar för ansvarsfull

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ansvarsfull kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den franske presidenten Emmanuel Macron kallar erbjudandet för ”en konstruktiv och ansvarsfull kompromiss”.  
 2. ”En stor del av anledningen till det är att Danmark har drivit en mer ansvarsfull invandringspolitik än vad Sverige har”, skriver Åkesson.  
 3. ”Ett avtal med enorma brister, som övergetts av länder med ansvarsfull syn på migration, som skriver om att styra media, som är luddigt men insinuant.  
 4. Elijah Cummings, som sitter i representanthuset, framhåller att dokumenten skrivits av en ansvarsfull tjänsteman, som agerat utifrån oro över presidentens agerande.  
 5. Det här är människor som inte vill ha en ansvarsfull brexit”, kommenterar parlamentsledamoten Anna Soubry, med referens till sina euroskeptiska partikamrater enligt TT.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ansvarsfull

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ansvarsfull.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ansvarsfull" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ansvarsfull förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ansvarsfull

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ansvarsfull.


Mer information om ansvarsfull

Andra sätt att lära sig mer kring vad ansvarsfull betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ansvarsfull är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ansvarsfull

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för ansvarsfull i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ansvarsfull synonymt med både ansvarig och ansvarskännande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.