Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till detaljerad

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till detaljerad.


Vad betyder detaljerad

Sett till sina synonymer betyder detaljerad ungefär detaljrik eller ingående, men är även synonymt med exempelvis "noga" och "utförlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till detaljerad. Vår databas innehåller även två böjningar av detaljerad, fem exempelmeningar på hur ordet detaljerad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av detaljerad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet detaljerad.


Exempelmeningar för detaljerad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet detaljerad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kvinnan tog sig till en bensinstation, där hon gav en detaljerad beskrivning av Ortiz för en polisman.  
 2. Facebook skriver vidare att man inte tänker lämna någon mer detaljerad analys kring händelsen i nuläget.  
 3. Kommissionen har redan förberett en detaljerad lista på medborgarrättigheter som vi vill skydda, säger Tusk.  
 4. Gamespots recensent Kevin VanOrd anmärkte att Mass Effect 2 är mer detaljerad och mörkare än dess föregångare.  
 5. Enligt CNN lämnade Indien detaljerad underrättelseinformation om attentatsplanerna flera veckor innan tragedin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av detaljerad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet detaljerad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "detaljerad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet detaljerad förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till detaljerad

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar detaljerad.


Mer information om detaljerad

Andra sätt att lära sig mer kring vad detaljerad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av detaljerad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om detaljerad

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för detaljerad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är detaljerad synonymt med både detaljrik och ingående, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.