Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till doppresent

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till doppresent.


Vad betyder doppresent

En doppresent, som officiellt kallas dopgåva och historiskt även faddergåva, är en gåva som ges till ett barn då det genomgår den kristna övergångsriten dop. Ibland kallas doppresenten också för namngivningspresent, framför allt när man vill distansera sig från dopets religiösa koppling. Att doppresenten historiskt sett kallas faddergåva beror på att det traditionellt sett är barnets faddrar som skall ge en faddergåva, men nu för tiden får barnet ofta doppresenter av alla gäster som är inbjudna till ett dop.

Om du letar efter en doppresent och vill ha ett bra tips kan vi rekommendera väldigt fina stjärntecken doppresenter här som tillverkas personligen för den lilla babyn.


Sett till sina synonymer betyder doppresent ungefär dopgåva eller faddergåva, men är även synonymt med exempelvis "namngivningspresent". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till doppresent. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet doppresent kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-10-16


Exempelmeningar för doppresent

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet doppresent kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. När jag var liten bebis fick jag en jättefin babyfilt i doppresent av min mormor och morfar, jag den kvar än idag!
  2. När man letar efter en doppresent är det klokt att fundera på om barnet skulle kunna ha glädje av gåvan även om 5, 10 eller 15 år.
  3. Förr i tiden brukade man alltid ge en helt vanlig sked som doppresent, det var inte förrän under 1930-talet som man började tillverka skedar speciellt för att ge bort som dopgåva.
  4. Trenderna när det kommer till doppresenter, dopgåvor och namngivningspresenter har förändrats genom tiden, nu för tiden är det vanligt att ge någonting med barnets namn graverat eller vävt.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av doppresent

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet doppresent.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "doppresent" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet doppresent förekommer det i genomsnitt ca. 18100 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om doppresent

Andra sätt att lära sig mer kring vad doppresent betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av doppresent är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om doppresent

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för doppresent i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är doppresent synonymt med både dopgåva och faddergåva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.