Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sken

 

Synonymer till sken

Vad betyder sken?

Kan helt enkelt innebära bara ett ljussken eller ett ljus; men kan även användas bildligt för att t.ex. uttrycka att någon ger sken av att vara någonting, vanligtvis menar man då att personen är falsk. Kan även användas bildligt för att uttrycka att någonting materiellt ger sken för någonting, t.ex. en illusion av det verkliga.

Texten uppdaterades senast 2016-04-09

Engelsk översättning av sken

  • glare, light

Närmeord till sken

Ord som innehåller eller liknar sken: asken i Asgård, asterisken, återsken, falskt sken, fina fisken, hålla masken, hålla skenet uppe, härsken, i nytt sken, ilsken

Sökvolym på internet för sken

Sökvolymen för sken är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om sken

Vi har totalt sju synonymer till sken, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för sken, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet sken

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet sken i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sken synonymt med både ljussken och ljus, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)