Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fiskben

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till fiskben fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder fiskben

Sett till sina synonymer betyder fiskben ungefär falsben eller parkettgolv, men är även synonymt med exempelvis "fiskbensparkett". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fiskben. Vår databas innehåller även fem böjningar av fiskben, sex exempelmeningar på hur ordet fiskben kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fiskben

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fiskben.


Exempelmeningar för fiskben

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fiskben kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Det är så jobbigt att sitta och njuta av en utsökt middag, bara för upptäcka att ett fiskben har fastnat i halsen.
 2. Det är så klart fortfarande allvarligt, men det står faktiskt på paketen att de kan innehålla fiskben - menar Findus informatör.
 3. Drömmer du om ett stort och vackert golv med klassiskt fiskbensmönster? Tänk då en extra gång för fiskbensparkett är ganska svårt att lägga på egen hand.
 4. Det är helt enkelt ett optiskt mönster som påminner om fiskben som i omgångar har lagts bredvid varandra.
 5. Ordet fiskben associeras ofta med pampiga sekelskiftesvåningar i inredningssammanhang.
 6. Förra veckan hade jag ett fiskben i halsen i hela fem dagar, det var från en fisk jag hade fångat själv - ett litet abborrben.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av fiskben

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fiskben.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fiskben" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fiskben förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fiskben

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar fiskben.


Mer information om fiskben

Andra sätt att lära sig mer kring vad fiskben betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fiskben samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fiskben för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till fiskben, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om fiskben

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för fiskben i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fiskben synonymt med både falsben och parkettgolv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.